Dream on (#5)

På vei til et møte går jeg forbi en ungdomsskole-elev. Han slentrer med armene og aner fred og ingen fare. Han er fullstendig fritatt fra tunge byrder på egne skuldre. Det ser behagelig ut å ha det slik. I magen kjenner jeg på en mild smerte som ligner et begynnende magesår. Alarmen på mobilen forteller meg at møtet starter, jeg er sent ute. Jeg lengter et øyeblikk etter null ansvar og tenker plutselig på Lester Burnham (spilt av Kevin Spacey). Han snakker med Ricky Fitts. På din alder, sier Lester, flippet jeg burgere hele sommeren for å få råd til en kassettspiller. Det suger, svarer Ricky Fitts. Nei, repliserer Lester. Det var faktisk herlig. 

På et annet tidspunkt i filmen sier han: Jeg ønsker minst mulig ansvar.

Nå har jeg det ikke slik. Det var bare et øyeblikk. Og nok en gang tenkte jeg på American Beauty. Den må ha betydd mye for meg.

(Dream On er en føljetong. Les #1 her#2 her, #3 her og #4 her)