Dream on (#4)

Vi bretter sengetøy sammen, min kone og jeg. Lakenet smeller når vi strekker det i luften. Det er ellers stille. Hva, sier hun. Hva da hva, svarer jeg. Å, ingenting, sier hun. Hun trodde jeg sa noe. Vi legger det sammenbrettede lakenet i kurven og går løs på et dynetrekk.

Jeg tenker på American Beauty (1999). Barbara Fitts (Allison Janney) og Colonel Fitts (Chris Cooper) sitter i sofaen i stuen og ser en gammel film. Han er oppslukt i filmen, fremoverlent, smilende, engasjert. Hun later ikke til å følge med. Vi hører ytterdøren. Colonel Fitts setter seg opp, rett i ryggen, stram i masken. Sønnen, Ricky Fitts (Wes Bentley), kommer inn i stuen, setter seg ned i sofaen og ser på filmen sammen med foreldrene. Ingen sier noe. Barbara ser ikke lenger på TV’n, men tomt ut i rommet. Plutselig sier hun: I’m sorry, what? Ricky svarer at ingen har sagt noe. Hun beklager seg. De ser videre på filmen.

Jeg håper (og tror) det ikke står så galt til her i gården.

(Dream On er en føljetong. Les #1 her#2 her og #3 her)