Wakefield (2016)

Bryan Cranston (Breaking Bad etc.) spiller hovedrollen i Wakefield, skrevet og regissert av Robin Swicord (Benjamin Button) som nok en gang har laget langfilm av en novelle. Er det en god idé?

Filmen har stort sett fått god omtale. Bryan Cranston (BC) spiller godt, som vanlig, og særlig tydelig blir det i denne filmen hvor mye BC ligner på Jack Lemmon. I enkelte scener er han så lik at jeg får lyst på en remake av Gretne, Gamle Gubber med BC i rollen som John Gustafson. Det hadde vært noe.

Wakefield handler om Howard Wakefield, godt betalt advokat i et høystående advokat-firma, far til tvillinger, gift med Diana, spilt av Jennifer Garner. En dag på vei hjem fra jobb fører et strømbrudd til at toget hans stopper og tilfeldigheter, som blant annet involverer en vaskebjørn, fører til at han ikke går hjem, men i stedet sovner i garasjen der han har utsikt til familiens hus og det som hender på innsiden. Han ender opp med å bli i garasjen.

Selv om BC briljerer med sitt skuespill er det nok Jennifer Garner (JG) som har fått den største utfordringen, all den tid hun spiller i scener der vi ikke hører hva hun sier. Dette krever et tydelig kroppspråk og bruk av mimikk uten at dette overdrives og blir karikert. JG briljerer!

Med traileren som utgangspunkt så jeg for meg at filmen egentlig var en slags tematisk blanding av American Beauty og Cast Away, og på sett og vis er den det. Wakefield befinner seg, i liket med Lester Burnham, i et liv han ikke er tilfreds med. Han finner en utvei – og utveien leder ham til garasjen, hans øde øy, der han må finne nye måter å overleve på, og samtidig reflekterer over eget liv.

Filmens tagline er What would your life be without you – men den er i og for seg misvisende. Vi får ikke et innblikk i livet uten Wakefield. Derimot blir vi kjent med Wakefields liv gjennom hans fortelling og flashbacks. Det store spørsmålet er hvor engasjerende dette egentlig er.

 

Kan jeg anbefale filmen? Vel, den varer ikke mer enn drøye 104min. Er du fan av BC må du få den med deg. Liker du JG må du få den med deg. Terningkast? Nei.

Se traileren her.

Filmen er tilgjengelig for leie på amerikansk iTunes.

 Blogglistenhits