Mississippi Grind (2015)

-Hvordan får skuespillere tilsendt manus?

Hun (som jeg er gift med) spør der hun ligger i sofaen. Vi har satt på en film (igjen). Forleden så jeg traileren og ble forført av setningen «A GREAT AMERICAN MOVIE». Dessuten minnet traileren meg litt om en film man kunne ha laget på 90-tallet. Sånt frister.

-Det varierer. Tipper det er en del elektronisk korrespondanse nå for tiden. Og gjerne bare en scene eller to i første omgang.

Filmen er skrevet og regissert av Anna Boden og Ryan Fleck. De samarbeidet om Half Nelson i 2006.

-Men hvordan får de jobben? Søker de selv?

Jake Gyllenhaal var egentlig ment å spille en av hovedrollene i filmen, men på grunn av samtidighetskonflikt ble han byttet ut med Ryan Reynolds.

-De har agenter. Ryan Reynolds har en jævlig god agent.
– Hvorfor tror du det?
– Fra Pizzagjengen til hovedroller i Hollywood-produksjoner? Kom igjen. Gode agenter. Ikke nødvendigvis god selv.
– Han var sammen med hun der, og nå er han gift med hun andre der. De skal få barn. Eller har fått.

mississippi_grindFilmen handler om Gerry (Ben Mendehlson) og Curtis (Reynolds) som tar veien fatt med en felles destinasjon, men ulike motiver. Gerry er en gambler som taper oftere enn han vinner. På grensen til arbeidsledig, kona har forlatt ham og penger har han ikke flust av. Curtis og Gerry møtes over et kortspill og en drink. Så er de på vei.

-Sover du?
(Hun sover)

Filmen har en veldig 90-talls «feel», men selv om den har en handling sliter jeg med å forstå Curtis’ motivasjon for det han gjør. Mulig dette er en film man må se flere ganger for å forstå, men det frister ikke. Traileren er sånnsett langt bedre enn filmen i seg selv, uten at det er et nytt fenomen.

Jeg kan ikke si at jeg anbefaler filmen, men Ben Mendehlson spiller bra og har en sympatisk utstråling. Han kan vi godt se mer av fremover.