Fem filmer sett på nett

Fem filmer sett på nett siste halvannen uke:

This is 40
Tilgjengelig på Apple TV (iTunes)

Flere ganger har jeg bladd forbi dette coveret mens jeg har lett etter noe å se på Apple TV. Hele tiden har jeg trodd at jeg har sett filmen før. Grunnen til dette skulle vise seg å være at filmen er en slags oppfølger til Knocked Up.

Kort om filmen: Filmen er regissert av Judd Apatow, og karakterene Pete (Paul Rudd) og Debbie (Leslie Mann) – kjent fra nevnte Knoked Up – dukker her opp som hovedrolleinnehavere. Pete og Debbie er snart 40 år gamle, de har barn og åpernbart ulike forventninger til familielivet. Pete driver et plateselskap, mens Debbie eier en klesbutikk. De sliter økonomisk. Sånt tærer på et ekteskap.

For deg? Det er mye å kjenne seg igjen i her, uansett hvor gammel du måtte være, men kanskje helst hvis du har barn og du opplever at tiden ikke alltid strekker til. Her er det mye humor, mye latter og rett og slett en fin filmopplevelse.

The Hunting Party
Tilgjengelig på NRK Nett-Tv (som Krigsreporteren) frem til 5. november

Jeg vet ikke hva det er jeg, men jeg tror jeg liker filmer som oppfyller en eller flere av følgende kriterier:

  1. Filmen har voice-over
  2. Filmen er basert på – eller inspirert av – en artikkel
  3. Filmen har gått meg hus forbi

The Hunting Party oppfyller selvfølgelig samtlige kriterier.

Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si om denne filmen. Den var mest overraskende fordi jeg aldri har hørt om filmen. Richard Gere spiller godt som den avdankede krigsreporteren Simon Hunt, og Jesse Eisenberg spiller sitt sedvanlige jeg, men på en tilfredsstillende måte. Den er forholdsvis forutsigbar, men et greit tidsfordriv. Se den hvis du ikke har noe annet å gjøre – og den er gratis på Nett-TV!

Muhammed Ali’s Greatest Fight

Tilgjengelig for streaming på HBONordic 

Her får du mange kjente fjes, men ikke de største navnene. Samtlige rolleprestasjoner briljerer, og historien fortelles med kryssklipping mellom arkivfoto av Muhammed Ali og denne fremstillingen av høyesterettsdommerne som måtte avgjøre hvorvidt Muhammed Ali skulle frifinnes eller ei for sitt militærnekt. Dette er en historisk film. Jeg var ikke kjent med historien fra før, men opplever filmen som troverdig og – ikke minst – engasjerende.

Først og fremst er filmen et usedvanlig godt håndverk, men også en godt fortalt historie. HBO = kvalitet. Se den ved anledning, men det er ikke nødvendigvis slik at du går glipp av noe, dersom du «glemmer» å se den.

Sneakers

Tilgjengelig på Apple TV (iTunes)

Jeg så vel denne en gang på nittitallet. Den bærer i hvert fall veldig preg av å være nittitalls. Men på en kul måte. Roberd Redford, Sidney Poitier, Dan Aykroyd og River Phoenix. En av sistnevntes siste filmer før han døde altfor ung. Filmen handler om en gruppe hackere som lar seg hyre for å bryte seg inn i ulike data- og telesystemer. En dag får de et spesielt oppdrag. Det skal vise seg å by på utfordringer. Redford og Poitier sikrer stilen. Aykroyd og Phoenix tar seg av humorelementene. Og med James Horner bak musikkspakene, blir det ikke akkurat dårligere.

Verdt et gjensyn!

A Beautiful Mind

Tilgjengelig på Netflix

Denne er vel såpass friskt tilgjengelig i de flestes sinn at en videre omtale er unødvendig, men jeg må si at denne ble bedre second time around. Det er en imponerende rolleprestasjon Russel Crowe leverer. Og Rush-aktuelle regissør Ron Howard gjør (som vanlig) godt håndverk.

Se den!