Hvor mange Groundhog Days må til for å se alle Bill Murray filmene non-stop uten å bli en dag eldre ?

Groundhog Day (poster)Spørsmålet er klønete formulert, men er løst basert på en tekstmelding jeg sendte en kompis i går etter å ha sett Groundhog Day for – ja, i hvert fall ikke første gang. For de som ikke har sett filmen er det, kort fortalt, historien om tv-værmannen Phil (Bill Murray) som drømmer om ny jobb på en større og mer populær tv-kanal. For fjerde år på rad blir han sendt til et lite tettsted med et langt og vanskelig navn (Punxsutawney) hvor de skal feire den årlige «Groundhog»-dagen der en bever (eller ekorn er det vel) blir hentet ut av en boks og hvisker noen ord til borgermesteren som etterpå annonserer hva beveren/ekornet mener om det kommende været. Phil hater denne festivalen. Derfor blir det ganske ille når han våkner til den samme dagen om og om igjen. Selvfølgelig gir dette mange spennende muligheter også, og filmen blir derfor svært underholdende.

Dette er en av de beste filmene til Bill Murray, og etter at jeg hadde sett filmen, fikk jeg veldig lyst til å se flere og rett og slett ha en Bill Murray-marathon. Dessverre ble det ikke tid til det; med familie og jobb må man ta ansvar. Jeg la meg derfor i stedet. Men rett før jeg la meg sendte jeg en tekstmelding til en venn og spurte: «Hvor lang tid tar det å se alle Bill Murray filmene?»

Han svarte aldri. Derfor tok jeg saken i egne hender. Med utgangspunkt i alle filmene han spiller i, slik de er listet på IMDB, uten å ta med animasjonsfilmer hvor han bare er stemmen til en figur (men likevel inkludere The Fantastic Mr. Fox), og uten å ta med tv-serier, kom jeg frem til at den samlede lengden på alle disse filmene er nøyaktig 4998 minutter.

Det vil si at du trenger ca 3,5 døgn med kontinuerlig filmtitting for å se alle filmer hvor Bill Murray er med. Legger man inn noen pauser her og der, kan man kanskje få det til på en drøy uke. I Groundhog Day gjentas den samme dagen langt flere ganger enn syv (sjekk trivia på imdb, eller gjør et google-søk hvis du vil lese teorier om hvor mange ganger dagen egentlig gjentar seg).

Her er en liste over mine favoritt filmer med Bill Murray, og under der igjen finner du hele listen med utregning av total lengde. Få også med deg traileren til Groundhog Day rett over dette avsnittet.

 

Paste fra Excel:

Filmtittel Lengde (min)
The Hat Act 24
The TVTV Show 74
Next Stop, Greenwich Village 111
The Rutles: All You Need is Cash 76
Meatballs 99
Mr. Mike’s Mondo Video 75
Where the Buffalo Roam 96
Caddyshack 98
Loose Shoes 84
Stripes 106
Steve Martin’s Best Show Ever 60
The Rodney Dangerfield Show: It’s Not Easy Bein’ Me 60
Tootsie 116
Ghost Busters 105
Nothing Lasts Forever 82
The Razor’s Edge 128
Little Shop of Horrors 94
Scrooged 101
Ghostbusters II 108
Quick Change 89
What About Bob? 99
Groundhog Day 101
Mad Dog and Glory 97
Ed Wood 127
Kingpin 113
Larger Than life 93
The Man Who Knew Too Little 94
Wild Things 108
With Friends Like These… 105
Rushmore 93
Cradle Will Rock 132
Scout’s Honor 0
Hamlet 112
Charlie’s Angels 98
Osmosis Jones 95
The Royal Tenenbaums 110
Speaking of Sex 96
Lost in Translation 110
Coffee and Cigarettes 95
The Life Aquatic with Steve Zissou 119
Broken Flowers 106
The Lost City 144
The Darjeeling Limited 91
Get Smart 110
City of Ember 90
The Limits of Control 116
Get Low 103
Fantastic Mr. Fox 87
Passion Play 94
Moonrise Kingdom 94
Hyde Park on Hudson 94
A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III 86
4998