Dream On (#1) You see what I have to work with here

I tv-serien Dream On (noen som husker hva den norske tittelen var og hvilken kanal den egentlig gikk på?) relaterer hovedpersonen nærmest alle sine opplevelser og følelser til scener fra filmer og tv-serier han så gjennom en oppvekst hvor TV’n fungerte som barnevakt. Noen vil sikkert tenke at det er sært, men jeg har oppdaget at dette aldeles ikke er sært. Faktisk er det flere jeg kjenner som gjør det samme – dog ikke hele tiden. Derfor tenkte jeg å starte en aldri så liten føljetong hvor jeg fra tid til annen vil presentere situasjoner fra eget liv hvor en filmscene har en betydning eller hvor hele situasjonen får meg til å tenke på en gitt filmscene.

Dagens film: Tim Burton’s Batman fra 1989.

Scenen er den hvor Jack Napier (etter hvert Jokeren, genialt spilt av Jack Nicholson) er hos kirurgen for å fikse ansiktet etter at han har gjennomgått et syrebad, takket være Batman himself. Lokalene er mørke og langt fra sterile. Kirurgen fremstår mer som en slakter i uniformen sin og er tydelig engstelig for resultatet idet han tar bandasjen av Jack. Jack spør etter speilet og når han får se seg selv begynner han å le den legendariske Jokerlatteren. Kirurgen beklager seg: You see what I have to work with here.

Denne scenen kommer ofte til meg når noen kommenterer ting jeg gjør på jobb, eller hvis jeg selv har behov for å forsvare bakgrunnen for en halvferdig oppgave eller lignende. Da tenker jeg: You see what I have to work with here. Og så humrer jeg kanskje litt for meg selv.

Se klippet her (YouTube). Har du noen slike opplevelser? Del gjerne i kommentarfeltet.