Godt nyttår med to hundre sigaretter

I was in a hurry when I wrote this, forgive me if it goes astray. But tonight we’re gonna watch a movie from 1999 (about new year’s eve 1981).

Riktignok begynner det å bli noen år siden både 80-tallet og 90-tallet sa takk for seg, men hva spiller det for rolle? Film er film om alle mann lå døde.

200 Cigarettes inneholder følgende ingredienser:

  • – 30% fantastisk cast
  • – 40% genialt soundtrack
  • – 20% historie
  • – New York
  • – 80-talls klesstil og hårfrisyre
  • – Effektive dialogdrevne scener

 

New York, nyttårsaften 1981. Alle er ute for å feire. 1982 skal ønskes velkommen med stil. Vi følger en rekke mennesker gjennom kvelden og får se høydepunkter fra festen hvor alle møtes. Menneskene vi møter har hver sine problemer av eksistensiell art – usikkerhet, ensomhet, savn. Filmen åpner med venneparet Kevin (Paul Rudd) og Lucy (Courtney Love) i en «disco cab»  kjørt av David Chapelle. Kevin er en kyniker og maser om hvordan kjæresten hans forlot ham og at nyttårsaften alltid suger fordi den sammenfaller med bursdagens hans og derfor fordobler forventningene han har til hele kvelden. Historien om Kevin og Lucy utgjør filmens utforskning av ulike aspekter ved forholdet mellom mann og kvinne. Han føler at han ikke kan holde på kjærester fordi han blir selvutslettende for så å frastøte seg partneren. Hun, på sin side, gir faen og ligger med en hver mann som er villig.

Monica (Martha Plimpton) holder nyttårsfest og er livredd for at ingen kommer. Hennes venninne Hillary (Catherine Kellner) kommer tidlig og mens Monica forsøker å overbevise Hillary om å bli, blir vi kjent med de andre som er på vei til festen mens de samtidig søker kjærlighet, lykke og sigaretter.

Og om festen blir en suksess? Spør Monica. Eller se filmen!

Godt nyttår!